RNS510 - soft 2668 błąd

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • panicz13
    Classic
    • 2010
    • 5

RNS510 - soft 2668 błąd

ASO też montuje alarm, chodziło o to, kto ma to zrobić - ASO musi rozebrać trochę auta.
    Ja mam z ASO, ale teraz brałbym fabryczny, bo tapicerka trzeszczy po tych ich montażach.
    Chlapacze czy inne dywaniki to gratisy zazwyczaj.[/quote]

Wiesz jabym alarm wymieniła w opcjach aby był fabryczny myślę ze to jest bezpieczne nie będą musieli mi całego auta rozmontować
  • nuti
    Drive
    • 2009
    • 60

RNS510 - soft 2668 błąd

Koledzy wypaliłem na płycie nowy soft do Columbusa 2668
    i podczas wgrywania wyskoczyło :

następnie

Czym to może być spowodowane ?
    Czy teraz zostaje powrócić do F1100 ?

Komentarz

• jago7270
      Elegance
      • 2008
      • 815

"nuti"-poczytaj wątek o" navi rns-510"-strona 20 powinna ciebie zainteresować
      Jacek

Komentarz

• nuti
        Drive
        • 2009
        • 60

jago7270 czytałem, tylko że bład nie wyskoczył przy 87% tylko przy 29%
        mało tego teraz nagrałem 2 płytę i wyskoczyło "can`t open file" pytanie czy źle nagrałem
        czy źle sie ściągło , bo ja obraz zmieniłem z formaty nrg na iso - moze to był błąd.

Na marginesie może warto zostawić watek tylko o uwalaniu ?

Komentarz

• mariu_sz
          Rider
          • 2009
          • 320

Zamieszczone przez nuti
          ...bo ja obraz zmieniłem z formaty nrg na iso - moze to był błąd.
          Zapewne tak, nrg jest to plik z obrazem programu Nero i jest on inaczej zapisywany. Najlepiej wypal płykę właśnie z nero i to z pliku z oryginalnym rozszerzeniem czyli nazwa_pliku.nrg
          Mariusz
          --------------------------
          OCTAVIA 2FL Combi 1.8 TSI Elegance

Komentarz

• nuti
            Drive
            • 2009
            • 60

Wypaliłem płytke iso ale programem Power ISO i soft poszedł NAVI smiga.

Ale, nie działa MF wiec zmodyfikowałem soft poprzez zamianę PQTABLE z SKTABLE
            i teraz navi wywala error nie chce nadpisać softu.
            Czy w tym wypadku należy np. wgrac straszy 1100 i ponownie zmodyfikowany 2668

Komentarz

• jago7270
              Elegance
              • 2008
              • 815

nuti,napisz na pw do "grygego" i spytaj o poradę
              Jacek

Komentarz

• GS1
                Drive
                S_OCP Member
                • 2007
                • 82

Wsadzić płytę ze zmodyfikowanym softem i zrób reset twardy nawigacji, o ile dobrze pamietam to wszystkie przyciski obok gniazda cd czyli dwie strzalki + info, albo inna kombinacja na reset ale nie pamietam jaka. Miałem to samo, pomógł Martin telefonicznie.

Komentarz

• stysiek
                  Rider
                  • 2007
                  • 537

a może mi powiecie jak sprawdzić jaką się ma wersję mapy i wersję softu w Columbusie ?

Komentarz

• GS1
                    Drive
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 82

Przy wlanczaniu radia trzymaj przycisk setup przez około 15-20 sekund to powinno pokazać się menu serwisowe. Nie wszystkich radiach to działa.

Komentarz

• nuti
                      Drive
                      • 2009
                      • 60

Najwazniejsze że udało sie wgrac soft. Sprawa tkwiła w nagraniu płyty, a mianowicie nagrywałem obraz programem Ashampoo i tu był błąd, płyte nagrałem w programie POwerISO i poszło. Soft 2668 wgrany.

Komentarz

• stysiek
                        Rider
                        • 2007
                        • 537

Zamieszczone przez GS1
                        powinno pokazać się menu serwisowe. Nie wszystkich radiach to działa.
                        u mnie nie działa, pokazuje się tylko jakieś menu FM/AM/...

Komentarz

• jago7270
                          Elegance
                          • 2008
                          • 815

Przy wlanczaniu radia trzymaj przycisk setup przez około 15-20 sekund to powinno pokazać się menu serwisowe. Nie wszystkich radiach to działa.
                          żeby mieć dostęp do pełnego menu serwisowe,trzeba tą opcje aktywować przez vag lub vcds
                          Jacek

Komentarz

• stanlej112
                            Classic
                            • 2010
                            • 6

witam mam pytanie jaki soft powinien byc w o2 przed liftem 1100 czy 2660

Komentarz

• jago7270
                              Elegance
                              • 2008
                              • 815

Zamieszczone przez stanlej112
                              jaki soft powinien byc w o2 przed liftem 1100 czy 2660
                              ,

jaki masz rok produkcji auta?ale sw możesz załadować jaki chcesz :szeroki_usmiech

prośba do admina:
                              juz tyle tematów jest odnośnie wątku RNS,że większość zaczyna się dublować i wprowadza się niepotrzebny zamęt,proszę aby tematy z tym związane były automatycznie przenoszone do tematu :http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=12747
                              Jacek

Komentarz

• nuti
                                Drive
                                • 2009
                                • 60

jago7270 - nie ma sensu wg mnie przenosić watku do ogólnego, powinien być wątek ogólny, watek o błędach - teraz nowy użytkownik i nie tylko musi przewertować 50 stron w których jest wszystko na temat RNS.

Teraz z innej bajki, po wgraniu nowego softu 2668 dzisiaj padł mi akumulator w aucie.
                                Wygląda na to że nawigacja czerpie prąd podczas postoju

Czas zmiany softu czy kto ma linki na 2660 - ( do mutlifunkcji ) ?

Komentarz

• jago7270
                                  Elegance
                                  • 2008
                                  • 815

Teraz z innej bajki, po wgraniu nowego softu 2668 dzisiaj padł mi akumulator w aucie.
                                  ,
                                  wystarczy użyć "szukajki" też na ten temat jest wszystko napisane we wspomnianym wątku o RNS
                                  Jacek

Komentarz

• stanlej112
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 6

rocznik 2007 koncówka

Komentarz

• nuti
                                      Drive
                                      • 2009
                                      • 60

Zamieszczone przez jago7270
                                      ,
                                      wystarczy użyć "szukajki" też na ten temat jest wszystko napisane we wspomnianym wątku o RNS
                                      Ja nie pytałem , ja napisałem co sie stało. Twoja wypowiedź nic nie wniosła.
                                      A na pewno nie pomogła. Jak w temacie opisuje jakie są reakcje navi i softu
                                      niektórzy nie potrafią z nowych znaleźć info. Czytaj ze zrozumieniem

Użyłem szukajki i znalazłem, jednak na forum nie znalazłem linków do 2660 do multifunkcji.

rocznik 2007 koncówka
                                      ja mam 2005 i dokładana multifunkcja + moduł + RNS 510
                                      wiele osób tak robi, może im ten wątek pomoże.

Problem już rozwiązany robie downgrade do rns510_1020_1022_1024
                                      Żeby w roku 2005 mieć soft 2668 to u mnie brakuje modułu Bordnetz

[ Dodano: Czw 25 Lut, 10 22:07 ]
                                      Czy ktoś może testował ten soft ?

Komentarz

Pracuję...